03 294 86 40 info@safetec.be

Gepost op 26/04/2017

Hoeveel pingpongballen passen er in deze kamer?

Wie vandaag de dag een beetje zoekt op het web vindt het nodige omtrent interviews, interviewvragen en hoe sollicitatiegesprekken eruit moeten zien. De waarheid is dat er naast wat algemene waarheden ongeveer evenveel meningen te vinden zijn als artikels. 

De laatste periode lees ik echter meer en meer artikels over mensen die zich ergeren aan 'rare' vragen die gesteld worden tijdens een interview. We hebben het dan niet over vragen die niet door de beugel kunnen en die peilen naar bv. religie, politieke voorkeur, lidmaatschap van vakbonden... Dit soort vragen kan uiteraard nooit.

Ook spreken we niet over vragen die geen meerwaarde hebben en die enkel dienen om het ego van de recruiter te boosten. vb. Wat is je lievelingskleur.

Er is echter een categorie vragen die mensen niet verwachten en die ze moeilijk kunnen plaatsen. Er is geen pasklaar antwoord en zelfs al lang nadat de sollicitant naar huis is, blijft hij zitten met een gevoel van 'waarom vroegen ze dat nu' en 'heb ik nu juist geantwoord of niet'.

Sta me toe één en ander te verduidelijken:

De vragen die je krijgt zouden altijd op één of andere manier verband moeten houden met je werk. Het is belangrijk die context altijd te blijven zien. Bijna per definitie zal je toekomstig functioneren echter net zoveel afhangen van wie jij bent als persoon dan van je competenties. Als je dus op je cv schrijft dat je 'zowel goed in team kan werken als zelfstandig', wees dan niet verbaasd als de recruiter gaat peilen naar welke van beide nu zwaarder weegt. Als je solliciteert voor een positie die verbeelding vereist (vb in marketing) wees dan niet verbaasd als men je vraagt 'Leg eens aan een blinde uit hoe de zon eruit ziet'. Als ingenieur zou je weg moeten weten met de vraag 'Waarom maakt men mangaten rond en niet vierkant?' Wie in vertrouwensposities gaat werken zal misschien morele vraagstukken krijgen en iemand die een baan als sales support aspireert zou een vraag kunnen krijgen als 'Wat zou je aanrekenen om alle auto's in deze straat te wassen?' 

Er zijn geen 100% goede of foute antwoorden op deze vragen maar de manier waarop je antwoord gaat de interviewer inzicht geven in je denkproces en je competenties in dat domein. Het trekt je uit de comfortzone van de voorgekauwde standaardvragen en dat gaat op zich ook een stukje vertellen over wie jij bent als persoon en hoe je reageert als zaken wat minder voor de hand liggend worden.

Kortom: Nee we verdoen jouw en onze tijd niet met iets dat we net even verzonnen hebben.

Oh en de pingpongballen? We willen weten of je een volume kan berekenen en ruimtelijk inzicht hebt (of je er maar gewoon op los gokt).

Raimond de Schepper

Directeur SafeTec