03 294 86 40 info@safetec.be

Gepost op 10/07/2017

10 tips voor een goed c.v.

Het zal je niet verbazen als ik je zeg dat we elke dag een massa cv's zien. Hoe zorg je er nu voor dat jouw cv de eerste stap is naar die job die je zo graag wil?

1. Hou het op 1 pagina

We lezen graag een goed boek maar niet op het werk. Je hoeft niet je hele levensverhaal te doen. Het doel is je te verzekeren van een gesprek. Zie je cv dan ook als je toegangsticket en vermeld enkel informatie die relevant is voor de job waarvoor je solliciteert. Visueel zijn, werkt beter dan enkel tekst.

2. Een logische volgorde

Begin met je persoonsgegevens en start je werkervaring met je laatste job. Als het goed is, zal dat ook de meest relevante zijn.

3. Gaten zijn het gat naar de uitgang

Als je een tijdje niet gewerkt hebt (reizen, vakantie, opvang van de kinderen, .....), zet dat dan ook gewoon zo op je cv. Het komt véél beter over dan een ontbrekende periode.

4. No BS please!

Wees helder in wat je te vertellen hebt zonder langdradig te worden. Laat wat belangrijk is eruit springen en laat de rest achterwege.

5. Eerlijk duurt het langst

We leven in een wereld waarin alles met een druk op de knop of een telefoontje verifieerbaar is. Het is dan ook een bijzonder slecht plan om te overdrijven of ronduit te liegen. Eerlijkheid en integriteit zijn geen pluspunten, ze zijn een basisvoorwaarde voor een plek aan de tafel.

6. We moeten je kunnen bereiken

Contactgegevens zijn noodzakelijk en we sturen geen brieven of postduiven meer. Een werkend gsm-nummer en een e-mailadres zijn dus het minimum.

7. Hobby's?

Indien je buiten het werk zaken doet waarbij je relevante vaardigheden ontwikkelt, kan het een goed idee zijn dit te vermelden (vb leider bij een jeugdbeweging, opleidingen op eigen initiatief, schrijven van een boek, ...).

8. TMI

Simpel: Zaken die niet relevant zijn, laat je achterwege. Het helpt je ook om op 1 A4 te blijven.

9. Als het rood onderlijnd is, kijk het dan na!

Niets zo ergerlijk dan iemand die zegt oog voor detail te hebben en vervolgens nog 7 spelfouten in zijn/haar cv laat staan. We leven in een tijdperk waarin de computer je hier desnoods mee kan helpen.

10. Herinner je waarvoor je solliciteert.

Wanneer we je bellen voor een woordje uitleg en je antwoordt met 'Euh, waarover ging dit want ik heb gisteren zo'n 50 cv's verstuurd' is het geloof dat dit een sollicitatie voor jouw droomjob was ver te zoeken.

 

Hou deze zaken in gedachten en die droomjob is al een flinke stap dichterbij!